26 Οκτ 2012

Α’ ΕΠΣΝΑ: Τα κανόνια που… ζεστάθηκαν

Πέντε αγωνιστικές, σαράντα τέσσερις σκόρερ, ένας… “αυτόχειρας”, δεκαπέντε γκολ “στα χαρτιά” και εβδομήντα πέντε κανονικά. Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ, για τους λάτρεις των αριθμών.
Στα 30 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί τα 75 γκολ είναι καλός απολογισμός. Δίνουν 2,5 γκολ ανά αγώνα κατά μέσο όρο. Βγάζοντας έξω τα παιχνίδια του Εθνικού Γουριάς, ο οποίος αποχώρησε απ’ το πρωτάθλημα πριν καν αυτό αρχίσει και οι αντίπαλοι τα κερδίζουν με 3-0 άνευ αγώνα.
Οι τρεις πρωτοπόροι Ατρόμητος (13 γκολ), Όμηρος (13), Ναυπακτιακός (11), έχουν πετύχει 37 πραγματικά γκολ, δηλαδή, όσα (παρά ένα) οι υπόλοιπες δέκα ομάδες της κατηγορίας!
Έχουν χριστεί σκόρερ μέχρι τώρα 44 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Τους περισσότερους σκόρερ (6) διαθέτουν ο Ατρόμητος Αντιρρίου και ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Στον αντίποδα ο ουραγός της βαθμολογίας Αμφίλοχος έχει σημειώσει ένα γκολ και έτσι ο μοναδικός του σκόρερ είναι ο Λιανός.
Ο Απόλλων Δοκιμίου έχει σημειώσει δύο γκολ με τον Καραμήτρο και τον Λαυράνο, που ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμα, καθώς έδωσαν στην ομάδα τους 4 βαθμούς που έχει μέχρι τώρα. Ο πρώτος στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου, ο δεύτερος στην ισοπαλία του περασμένου Σαββάτου με τον Αετό. Και τα δύο παιχνίδια ήταν εκτός έδρας.
Δύο γκολ και δύο σκόρερ έχει και το Καινούριο, τους Τσοπλάκο – Καρρόπουλο. Από δύο σκόρερ, έχοντας όμως σημειώσει περισσότερα γκολ, διαθέτουν ο Προμηθέας και ο Ηρακλής Αστακού. Πριν δέκα μέρες που αναμετρήθηκαν ο Μιχαλόπουλος είχε σημειώσει μέχρι τότε όλα τα γκολ του Προμηθέα και ο Γ. Μπαρμπαρούσης όλα τα γκολ του Ηρακλή. Σε εκείνο το ματς σκόραραν πάλι, αλλά για την ομάδα της Γαβρολίμνης σημείωσε (το τελευταίο) γκολ και ο Γερατσιάν, σπάζοντας το σερί του Μιχαλόπουλου που με τα δύο που είχε πετύχει νωρίτερα, έχει 6 συνολικά και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.
Μια βδομάδα αργότερα, έχασε το σερί και ο Γ. Μπαρμπαρούσης. Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι που έγινε στον Αστακό, ο Μιχάλης Κοντοζήσης πέτυχε το μοναδικό γκολ σε βάρος του Ναυπακτιακού και η ομάδα του πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι 14 παίκτες που έχουν σημειώσει από 2 γκολ και πάνω, ενώ υπάρχουν ακόμα 30 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν σκοράρει από μία φορά. Από τα 75 γκολ, ένα το σημείωσε ο Τσιλιπάνος του Αετού Σταμνάς σε βάρος της ομάδας του. Το αυτογκόλ ήρθε στον αγώνα του Αετού με τον Κεραυνό Γαβαλούς, στον οποίο η ομάδα της Μακρυνείας πανηγύρισε την πρώτη νίκη, πετυχαίνοντας ένα ακόμα στη συνέχεια. Και μάλιστα εκτός έδρας νίκη.
Μέχρι τώρα ένας ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει περισσότερες από δύο φορές σε ένα ματς. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας Αμφίλοχος – Όμηρος 0-4 ο νεαρός Αποστολίδης (φωτο) σημείωσε χατ-τρικ και “ξαναχτύπησε” στο Αγγελόκαστρο, όπου την 3η αγωνιστική σημείωσε άλλα δύο γκολ στη νίκη του Όμηρου επί του Αχελώου 0-2.
ΣΚΟΡΕΡ
ΑΑ Παίκτης Ομάδα Γκολ
 1 Μιχαλόπουλος Προμηθέας 6
2 Αλεξόπουλος Ατρόμητος Αντ. 5
3 Αποστολίδης Όμηρος Ν. 5
4 Καλαβρουζιώτης Θ. Ναυπακτιακός 4
5 Λαγός Όμηρος Ν. 4
6 Σκανιάς Ατρόμητος Αντ. 3
7 Μπαρμπαρούσης Γ. Ηρακλής Αστ. 3
8 Ψυχογιός Ναυπακτιακός 3
9 Χόντος Αετός Στ. 2
10 Παπαποστόλου Ατρόμητος Αντ. 2
11 Μωραΐτης Αχελώος Αγγ. 2
12 Μπούρδος Κεραυνός Γ. 2
13 Μπαλωμένος Ολυμπιακός Π. 2
14 Τσιφοπανόπουλος Όμηρος Ν. 2
Xρήστος Στούμπος-Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

www.agrinionews.gr 

PHOTOS