7 Σεπ 2012

Έδειξαν τα… δόντια τους. Α.Ε. Μεσολογγίου - Ναυπακτιακός Αστέρας 2-1

 Φωτο: nafpaktianews.gr
Φωτο: nafpaktianews.gr

 Ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕ Μεσολογγίου και το Ναυπακτιακό Αστέρα άνοιξε την αυλαία του θεσμού, αλλά και τις επίσημες διοργανώσεις για την σεζόν 2012 – 13. Η ΑΕΜ πήρε την πρόκριση με σκορ 2-1 αφήνοντας εκτός συνέχειας μια ομάδα με καλή παράδοση στο Κύπελλο, αλλά αμφότεροι οι αντίπαλοι άφησαν καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια και τους στόχους που έχουν βάλει.
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έφτασε δίκαια στο γκολ μετά από είκοσι λεπτά (21΄) αγώνα με την όμορφη κεφαλιά του Καλαβρουζιώτη. Στην επανάληψη η ΑΕΜ είχε ένα πολύ καλό διάστημα, το οποίο έφερε την πλήρη ανατροπή του σκορ χάρη στα δύο γκολ του Άρη Ξευγένη. Αρχικά στο 51΄με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ μετά από μπάσιμο στην δεξιά πτέρυγα και λίγο μετά, στο 57΄, με νέο σουτ. Ο Ναυπακτιακός μετά την ανατροπή του σκορ προσπάθησε για να ισοφαρίσει και να πάει τον αγώνα στη παράταση, χωρίς όμως να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Α.Ε. Μεσολογγίου: (Χρήστος Βασιλείου) Δουλιώτης, Μακρής, Μαντέλος (73'Φράγκος), Καντάνης, Μπαλαούρας (85' Β. Νούλας), Πελέκης, Ξευγένης, Χαρατσής, Πέντσας, Καρακίτσος, Σωτηρίου.
Ναυπακτιακός Αστέρας: (Γιώργος Μίχος) Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Μπράνης, Δημόπουλος, Θεοχάρης, Ν. Θανασιός (68' Ζαχαρόπουλος), Καραγιάννης, Ζαχαρόπουλος, Καλαβρουζιώτης, Ψυχογιός (82'Κονίδας), Βρουσάι.



Ικανοποίηση εκατέρωθεν
Το SportAit.gr μίλησε με τον προπονητή του Ναυπακτιακού Γιώργο Μίχο και τον έμπειρο επιθετικό της ΑΕΜ (και σκόρερ) Άρη Ξευγένη. Και οι δύο έδειξαν ευχαριστημένοι από την ομάδα τους, αν και ο τεχνικός του Αστέρα φάνηκε λίγο στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό.
Ο Γ. Μίχος είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εμφάνιση τουλάχιστον. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε καθόλου, προηγηθήκαμε και μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο δεν μπήκαμε καθόλου καλά, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας για ένα 10λεπτο και με ένα άπιαστο γκολ του Ξευγένη ισοφαριστήκαμε. Πολύ γρήγορα δεχθήκαμε και το 2-1, μετά το 70΄δημιουργήσαμε πολλές φάσεις για την ισοφάριση, αλλά δεν σκοράραμε. Βέβαια προς το τέλος φάνηκε ότι η ΑΕΜ δεν είναι έτοιμη ακόμα, αφού ξεκίνησε πιο αργά την προετοιμασία». Η Α΄ ΕΠΣΝΑ στην οποία θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα της Ναυπάκτου, είναι αναμφισβήτητα πολύ μικρή Κατηγορία για την ιστορία της και τη δυναμική της. Σχετικά, λοιπόν, με το στόχο της ανόδου ο Ναυπάκτιος τεχνικός προσέθεσε: «Φέτος έχουμε καλύτερο έμψυχο υλικό και καλύτερες προϋποθέσεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο και υπάρχουν καλές ομάδες στην Κατηγορία, όπως το Δοκίμι, το Αγγελόκαστρο και κυρίως ο Όμηρος».
Ο Άρης Ξευγένης δεν θέλησε να σταθεί στα δικά του γκολ που έδωσαν την πρόκριση, παρά να μιλήσει για την ομάδα του και φάνηκε αισιόδοξος. Είπε για την ΑΕΜ: «Στο ματς αυτό ήμασταν ακόμα σφιγμένοι από τις διπλές καθημερινές προπονήσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Υπάρχουν πολλά καινούρια παιδιά στην ομάδα και παίξαμε μόνο ένα φιλικό με το Θέρμο. Τρεις συμπαίκτες μου αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και δεν είναι εύκολο να βρεθούμε όπως πρέπει στο γήπεδο. Βλέπω, πάντως, ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι φέτος και οπωσδήποτε έχει σημασία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τους “μικρούς” που υποχρεωτικά πρέπει να έχουμε στην ενδεκάδα».
http://www.sportait.gr/ 

PHOTOS