28 Φεβ 2014

Με μεγάλη συμμετοχή και η φετινή εκδήλωση της ΕΠΣΝΑ

από  
Το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα η φετινή εκδήλωση της ΕΠΣΝΑ,με τις καθιερωμένες βραβεύσεις, την ευκαιρία να βρεθούν από κοντά πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να περιμένουν πάνω από μία ώρα για την έναρξη. Αυτό διότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής καθυστέρησε στην άφιξή του λόγω της έκτακτης συνέντευξης που προηγήθηκε με τον Γιάννη Μώραλη.

Πάντως το σημαντικό είναι πως βρήκε αφορμή να απουσιάσει και έδωσε το παρών, όπως και αρκετοί πρόεδροι άλλων Ενώσεων (Λάρισας, Τρικάλων, Αχαΐας, Ηλείας, Πρέβεζας), ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παπακωσταντίνου και εκτός αυτών ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης. Δεν υπήρξε καμία αντιπροσώπευση από τον Παναιτωλικό σε διοικητικό επίπεδο, ενώ ούτε η «Παναιτωλοκαρνάνικη Κίνηση» (που σκοπεύει να διεκδικήσει τις εκλογές του καλοκαιριού) έδωσε οργανωμένα το «παρών».

Σύντομος απολογισμός


Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Παναγιώτης Παπαχρήστος ήταν μεστός στην ομιλία του και έκανε έναν ολιγόλογο απολογισμό του έργου της Ένωσης:

«Τα τρία τελευταία χρονιά σχετικά με τη συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣ, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ελάχιστες αποχωρήσεις ομάδων και το κυριότερο κάθε χρόνο έχουμε νέες ομάδες που ιδρύονται ή επανιδρύονται.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά και δεν νομίζω ότι το συναντάμε σε πολλές Ενώσεις της Χώρας.

Επίσης τα πρωταθλήματα υποδομής (παιδικό, προπαίδων, τζούνιορ) διοργανώνονται με επιτυχία και φέτος τον Μάρτιο για πρώτη φορά, διοργανώνεται και πρωτάθλημα προτζούνιορ για παιδιά ηλικίας 8 – 9 ετών.

‘Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναδείξουμε, είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή των φιλάθλων στα γήπεδα, κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια.

Μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Ένωση μας δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της Χώρας, γεγονός που συνεπάγεται από μόνο του και υποδηλώνει με το πλέον εύλογα αντιληπτό στον καθένα τρόπο, τη δυσκολία και την οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει στα σωματεία μας μόνο και μόνο υπολογίζοντας τα έξοδα των μετακινήσεων.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην εστιάσουμε στο πιο σημαντικό πρόβλημα το οποίο υπάρχει και αναφέρουν οι παράγοντες των σωματείων μας, στις συχνές συγκεντρώσεις και την επικοινωνία που έχουμε μαζί τους και αφορά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες που έχει επιφέρει η επώδυνη οικονομική κρίση, στην εύρυθμη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων μας, με τελικό αποδέκτη τον αιμοδότη αυτών, δηλαδή τον ερασιτέχνη παράγοντα.

Ο ήρωας παράγοντας από οικονομικής άποψης έχει αφεθεί στην τύχη του και η επιβίωση της ομάδος του επαφίεται στο μεράκι που έχει για την ομάδα του και στην αγάπη για τον τόπο του.

Για το θέμα αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω κάνει προσωπικά πολλές συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. ο οποίος είναι κι αυτός Πρόεδρος ΕΠΣ και συγκεκριμένα της Χίου και είμαι σίγουρος ότι έχει τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς με μας.

Γνωρίζω καλά ότι έχει επεξεργαστεί ένα πλάνο και βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας όσον αφορά τις επιχορηγήσεις των σωματείων και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε στον τομέα αυτό ευχάριστες εξελίξεις.

Εκτός όμως από τους παράγοντες, θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που με την προσπάθειά τους και τη συμπεριφορά τους, συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό για να ξαναφέρουν τον φίλαθλο κόσμο στα γήπεδα. Ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς τους η ΕΠΣ σήμερα βραβεύσει τη καλύτερη ενδεκάδα της Α’ κατηγορίας, περιόδου 2012-2013, όπως προέκυψε από ψηφοφορία των προπονητών των σωματείων.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και το Σύνδεσμο Προπονητών για την άριστη συνεργασία μας, τους διαιτητές, την Επιτροπή Διαιτησίας, τον γυμναστή των διαιτητών, τον Σύνδεσμο διαιτητών για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και τα αποτελέσματα φαίνονται τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα, όσο και στις Εθνικές κατηγορίες (θυμίζω την άνοδο Δημήτρη Ζυγούρη στην SuperLeague και την τοποθέτηση του Πολυχρόνη Κωσταρά στον πίνακα των διεθνών βοηθών διαιτητών).

Επίσης να ευχαριστήσω τους παρατηρητές διαιτησίας, παρατηρητές αγώνων, νοσηλευτές, που κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται στα γήπεδα, προσφέροντας ο καθένας από την πλευρά του σπουδαίο έργο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας, η οποία προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, μεταφέροντας στον Πρόεδρο της ΕΠΟ τις καλύτερες ευχές όλων μας για την καλύτερη δυνατή πορεία.

Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ‘Ενωσης, που όλοι μαζί δουλεύουμε ακούραστα για να διεκπεραιωθεί ο τεράστιος όγκος δουλειάς, τα Μ.Μ.Ε. που κι αυτά μας βοηθούν με την εποικοδομητική κριτική τους και προβάλουν το άθλημα".

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής και αφού τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ κ. Παπαχρήστο θέλησε να ζητήσει συγνώμη για την καθυστέρει της άφιξης του λογω μιας έκτακτης συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΕΠΟ, ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιας και ο ίδιος είναι πρόεδρος στην ΕΠΣ Χίου:
 "Η ΕΠΟ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περναει η χώρα μας προσπαθεί και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες".

Οι βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις προς αθλητές – προπονητές – διαιτητές – παράγοντες – ομάδες και παλιές δόξες του παρελθόντος.   sportait.gr

PHOTOS