1 Μαΐ 2011

Νίκος Μιμηγιάννης «Απόφασή μου είναι ότι δεν θα συνεχίσω να είμαι προπονητής στον Αμφίλοχο»

Η Συνεντευξη ειναι απο την ιστοσελιδα http://olatagoal.blogspot.com/
Ο προπονητής του Αμφιλόχου Νίκος Μιμηγιάννης μίλησε αποκλειστικά στο “όλα τα γκόλ’’  για το φετινό πρωτάθλημα, για τους αγώνες μπαράζ με τον Γ.Ο.Μεσολογγίου,  για την πορεία της ομάδας του, για τους λόγους που δεν θα συνεχίσει να είναι προπονητής στον Αμφίλοχο την νέα περίοδο αλλά και για τα σχεδιά του για το μέλλον.
 
Πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα;
Ποιοτικές ομάδες όπως η Δόξα Καινουρίου, ο Αρης Αιτωλικού, ο Ατρόμητος Αντιρρίου, ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Μέχρι τα 2/3 του πρωταθλήματος ο Αμφίλοχος, ο Γ.Ο.Μεσολογγίου και ο Αρης Αιτωλικού διεκδικούσαμε την πρώτη θέση, εφτά-οκτώ ομάδες που προσπαθούσαν  να εξασφαλίσουν την απ’ευθείας παραμονή και οι υπόλοιπες ομάδες να παλεύουν για την σωτηρία και να αποφύγουν τα play out. Γενικά το πρωτάθλημα δεν με ικανοποίησε και αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές με πρωτοβουλία της αρμόδιας αρχής (ΕΠΣΝΑ) τα πρωταθλήματα γενικά της Αιτωλοακαρνανίας θα έχουν κάθε χρόνο φθίσουσα πορεία.

Που πιστεύεις ότι χρειάζεται βελτίωση;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιωθεί είναι οι αγωνιστικοί χώροι που είναι απαράδεκτο το 2011 να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες που συναντάμε σε πάρα πολλά γήπεδα του νομού που δεν παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη. Δημιουργία τμημάτων υποδομής – ακαδημιών, να είναι δηλαδή υποχρεωμένες οι ομάδες να διαθέτουν ανάλογα τμήματα και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών να διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις προπονητικής. Το σημαντικότερο απ’όλα είναι να γίνει «ποδοσφαιρικός Καλλικάτης» με συγχωνεύσεις ομάδων στους δήμους ώστε να γίνουν ποιό δυνατές και ποιό ανταγωνιστικές.

Ο Αμφίλοχος θα αγωνιστεί με τον Γ.Ο.Μεσολογγίου στα μπαράζ για την άνοδο. Τι φοβάσαι και τι υπολογίζεις περισσότερο;
Αυτά τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά από τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δίκαια αυτές οι δύο ομάδες με βάση την παρουσία τους στο πρωτάθλημα βρίσκονται στον τελικό. Νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί εμείς εκπληρώσαμε τους φετινούς μας στόχους που ήταν η είσοδος στην τετράδα και η συμμετοχή μας στα play off ανόδου.

Πόσο κόστισε στην ομάδα ότι δεν αγωνιζόταν στην έδρας της λόγω των έργων κατασκευής του γηπέδου της Αμφιλοχίας.
Η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη για εμάς καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικές δυσκολίες όπως η έλλειψη γηπέδου με αποτέλεσμα η ψυχοσωματική κούραση να είναι μεγάλη. Για κάποιο χρονικό διάστημα χάσαμε την συνοχή μας σαν ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μας στοιχίσει κάποιους βαθμούς που αποδείχτηκαν σημαντικοί για να κατακτήσουμε την απ’ευθείας άνοδο. Οπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν πιστεύω ότι αν είχαμε το γηπεδό μας θα κατακτούσαμε την άνοδο απ’ευθείας.

Οι εργασίες στο γήπεδό σας σε ποιό σημείο βρίσκονται;
Μετά από χρόνια το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Εχει αρχίσει η τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα και σε ένα (1) μήνα θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Τα τελευταία πέντε (5) χρόνια αν δεν κάνω λάθος είσαι προπονητής στον Αμφίλοχο με την ίδια διοίκηση. Ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας;
Ξεκινήσαμε το 2006 και  φτιάξαμε την ομάδα από την αρχή. Οπως γνωρίζετε η ομάδα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ξεκινήσαμε από την Γ’ κατηγορία, κατακτήσαμε τρία (3) πρωταθλήματα και πάμε για το τέταρτο (4ο). Ημουνα πολύ τυχερός που ως προπονητής συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια με την συγκεκριμένη διοίκηση που αποτελείται από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αμφίλοχου και γνώστες του ποδοσφαίρου.  Γενικά όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα λειτουργεί σαν μια οικογένεια και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η διοίκηση αλλά και ο κόσμος. Σ’αυτούς οφείλεται η αναγέννηση του Αμφίλοχου.

Του χρόνου ανεξάρτητα σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα ο Νίκος Μιμηγιάννης θα συνεχίσει να είναι στον πάγκο του Αμφίλοχου;
Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα play off έκλεισε ένας κύκλος για εμένα. Η απόφασή μου είναι ότι δεν θα συνεχίσω να είμαι προπονητής στον Αμφίλοχο την επόμενη χρονιά. Είναι τιμή για εμένα  που υπηρέτησα αυτόν τον σύλλογο για πέντε (5) χρόνια ως προπονητής και μαζί με την διοίκηση και τους παίκτες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του συλλόγου στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και αναγκάσαμε την δημοτική αρχή να δει με άλλο μάτι το κομμάτι του αθλητισμού στην πόλη μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή του γηπέδου.

Τι οδήγησε τον Νίκο Μιμηγιάννη να πάρει αυτή την απόφαση;
Η ψυχολογική κούραση, η πίεση και  το άγχος όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι ήταν καταλυτικοί παράγοντες που πήρα αυτή την απόφαση.

Ποιά είναι τα σχεδιά σου για το μέλλον;
Το πρώτο (1ο) που θέλω είναι να κερδίσουμε την άνοδο στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Μετά έχω ως στόχο να πάρω το δίπλωμα ποπονητή UEFFA Α’ και γι’αυτό στις 22 Αυγούστου θα συμμετάσχω σε σχολή προπονητών στην Θεσσαλονίκη.

PHOTOS