8 Μαΐ 2020

Υπόθεση άνοδος: Δυσαρέσκεια στο Νέο Αμφίλοχο

Με αφορμή τις εξελίξεις στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, το karvasaras.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Νέου Αμφιλόχου, Μάρκο Φουρλάνη, σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας αναφορικά με την ενδεχόμενη ή μη, άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ

Ο Νέος Αμφίλοχος κατά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Γ’ ομίλου στη Β’ ΕΠΣΑ οδηγούσε την κούρσα με 15 (!) βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Παρόλα αυτά για πρώτη φορά φέτος, η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε να συμμετέχουν και οι πρωταθλητές των ομίλων σε play off για την άνοδο και η ομάδα της Αμφιλοχίας φαίνεται πως θα «πληρώσει» αυτή την επιλογή.
Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά όταν είχαν παιχτεί μόλις δύο από τα πέντε παιχνίδια της διαδικασίας των play off και ο Νέος Αμφίλοχος, έχοντας χάσει μόλις ένα παιχνίδι, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αν και τα επόμενα τρία θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια, θα τα έδινε εντός έδρας, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί.
Εύλογα όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, επικρατεί ένα κλίμα δυσαρέσκειας στην ομάδα της Αμφιλοχίας, καθώς ένας «περίπατος» για μία εύκολη άνοδο τείνει να μετατραπεί σε φιάσκο, λόγω μίας διακοπής που κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

«Η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας να πράξει αυτό που είναι δίκαιο»


Στην επικοινωνία που είχε μαζί του το karvasaras.gr, ο κύριος Φουρλάνης ερωτώμενος για το αν υπάρχει δυσαρέσκεια απάντησε:
Μάρκος Φουρλάνης
Μάρκος Φουρλάνης
«Φυσικά και υπάρχει δυσαρέσκεια όταν είσαι πρώτος με 15 βαθμούς διαφορά και τελικά πρέπει να παίξεις play off για την άνοδο. Πόσο μάλλον όταν ενδέχεται να χάσεις την άνοδο χωρίς καν να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι αδικημένος. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα. Ούτε με την Καμαρούλα, ούτε με τον Άρη Αιτωλικού ούτε με κανέναν και σεβόμαστε την προσπάθεια που έχουν κάνει όλοι. Ζητάμε όμως να σεβαστούν και οι αρμόδιοι τη δική μας προσπάθεια.
Αυτό που θέλουμε είναι να πράξει η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αυτό που είναι δίκαιο. Δεν μπορεί ο πρωταθλητής να παραλάβει ένα Κύπελλο χωρίς καμία αξία και άλλος να πάρει την άνοδο. Κανένας μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει στην αρχή του πρωταθλήματος αυτή τη διακοπή, όμως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δόθηκε στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και σε κάθε ΕΠΣ το δικαίωμα τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Για εμάς το δίκαιο είναι να ανέβουν οι πρώτοι των ομίλων. Ειδικά από τη στιγμή που τα play off δεν έφτασαν ούτε στο μισό από την ολοκλήρωσή τους».

«Είχαμε διαφωνήσει εξ αρχής με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος»


Σε ερώτηση γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για τον τρόπο διεξαγωγής του, ο κ. Φουρλάνης ανέφερε:
«Εμείς, όπως και άλλες ομάδες απ’ ότι γνωρίζω, είχαμε ερωτηθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για το τι θα θέλαμε. Αν δηλαδή θα θέλαμε να υπάρχουν τρεις όμιλοι και play off για τους πρωταθλητές. Αυτό που είχαμε ζητήσει ήταν να είναι δύο οι όμιλοι και να ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές, με μπαράζ μεταξύ των δύο δεύτερων. Αυτή η πρόταση τελικά δεν είχε γίνει αποδεκτή και το πρωτάθλημα διεξήχθη όπως ξέρετε με τρεις ομίλους.
Υπάρχουν όμως και κάποιες ΕΠΣ όπως αυτές της Λευκάδας και της Άρτας που δεν είχαν play off για τους πρωταθλητές και εκεί τα πράγματα είναι ευκολότερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στο τέλος θα κάνει το σωστό και δεν θα αδικήσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας που πάλεψαν όλη τη χρονιά για αυτό το +15 και επειδή έχασαν ένα και μόλις παιχνίδι, μπορεί να χάσουν την άνοδο από μία διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ».

Karvasaras - Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Πηγή ανάρτησης: karvasaras.gr


PHOTOS