18 Ιουλ 2016

Τίτλοι τέλους για τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αιτωλοακαρνανίας;

spo-seminario-diaitisias3-
Μετά  από 44 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου  της Αιτ/νιας  είναι πιθανόν να σταματήσει να υφίσταται. Με τον νέο κανονισμό διαιτησίας της Ε.Π.Ο που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα δεν αναγνωρίζεται από την ομοσπονδία η υπόσταση των συνδέσμων σε όλη την Ελλάδα , αφού πλέον οι αρμοδιότητες  τους θα περάσουν στις τοπικές ενώσεις ποδοσφαίρου.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι αρμοδιότητες των συνδέσμων περιορίζονταν αισθητά  αφού δεν είχαν ουσιαστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Τώρα όμως και με διάταξη της Ε.Π.Ο ουσιαστικά αναστέλλεται ακόμη και η λειτουργία τους. Απαγορεύεται επί ποινή διαγράφης η συμμέτοχη σε συνδέσμους αξιολογημένων διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας. Αναλυτικά το άρθρο του κανονισμού.
ΑΡΘΡΟ 67 Ειδικές διατάξεις

Απαγορεύεται, επί ποινή άμεσης διαγραφής τους, η εγγραφή των διαιτητών σε οποιονδήποτε φορέα διαιτησίας που δεν είναι αναγνωρισμένος από την Ε.Π.Ο.
Όσον αφορά τον ιστορικό σύνδεσμο του νομού μας που ιδρύθηκε το 1972 από τον αείμνηστο Δημήτρη Μπαζακούλα και τροφοδότησε στην Ελληνική διαιτησία με κορυφαίους διαιτητές μένει ουσιαστικά ακέφαλος και ανενεργός μιας η μόνη χρησιμότητα του πλέον θα είναι η ιδιόκτητη αίθουσα που διαθέτει και μπορεί να οριστεί από την Ε.Π.Σ. σαν χώρος επιμόρφωσης διαιτητών.
Η αλλαγή αυτή στον κανονισμό συνεπάγεται και το τέλος της προεδρίας του Παναγιώτη Καψάλη και του υπόλοιπου Δ.Σ.  του συνδέσμου που είχε διάρκεια μόλις 5 μηνών από τον περασμένο Μάρτιο. Η μόνη περίπτωση να διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου  είναι να επιλέξει να μην πάρει διοριστήριο και επομένως  να μην αξιολογηθεί
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Αγωνιστική Περίοδος (2016-2017)
Δεν επιτρέπεται να εγγράφεστε ως μέλη σε οποιονδήποτε φορέα διαιτησίας που δεν είναι αναγνωρισμένος από την Ε.Π.Ο. και χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΚΕΔ/Ε.Π.Ο.

Agriniopress

PHOTOS