27 Απρ 2016

Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α.

 spo-epsnaΜετά από αίτημα του (τέως πλέον) γενικού γραμματέα της Ε.Π.Σ.Α. Γιώργου Λαγούδη έγινε την περασμένη Πέμπτη Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαίρου του νομού μας.

Συζητήθηκαν τα θέματα που ζήτησε στο αίτημα του ο Γιώργος Λαγούδης, δηλαδή  ενημέρωση των οικονομικών ζητημάτων της Ε.Π.Σ.Α. καθώς και διευκρινήσεις από την Επιτροπή διαιτησίας για τα κρούσματα των αποχωρήσεων ομάδων για τις κακές διαιτησίες  που καταγγέλλουν ότι τυγχάνουν.

Οι ειδήσεις που βγήκαν από την συνεδρίαση ήταν:

Η Ένωση έχει αυτή τη στιγμή ένα χρέος περίπου 32.000 ευρώ που αναλύεται σε επιμέρους οφειλές προς τους υπαλλήλους της, τους παρατηρητές αγώνων, τους  παρατηρητές διαιτησίας, στον προπονητή της μεικτής νέων –έφηβων κ. Βασίλη Παπαθανασίου. Μάλιστα ο πρόεδρος έθεσε και θέμα  αν πρέπει να πληρωθεί ο τελευταίος τον μήνα που έγιναν οι αγροτικές κινητοποιήσεις μιας και δεν έγιναν προπονήσεις. Χρήματα οφείλονται επίσης και στον σύνδεσμο διαιτητών. Τα έξοδα της γιορτής της ένωσης που έγινε στο Εμιλέον τον Μάρτιο ήταν περίπου 2.300 ευρώ.
Οι πηγές εσόδων του ταμείου της ένωσης είναι οι ανανεώσεις  των καρτών τριετίας των προπονητών, τα νέα δελτία που βγήκαν την τελευταία μεταγραφική περίοδο καθώς και η επιχορήγηση των 4.000 που πήρε η Ένωση από την Ε.Π.Ο. Η διοίκηση υπολογίζει επίσης να εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 6.000 από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις ομάδες.

Στο θέμα της διαιτησίας ο πρόεδρος της Επιτροπής παρείχε πλήρη κάλυψη στους διαιτητές της Ένωσης και γενικά θεώρησε την χρονιά από πλευράς διαιτησίας πολύ καλή. Όταν έγινε κουβέντα για όσα γράφονται  στον  τοπικό τύπο σχετικά με κακές διαιτησίες ,  δυσαναλογία στους  ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών καταγγελίες ομάδων κ.λπ. και τελικά  αν πρέπει να υπάρξει κάποια απάντηση από πλευράς της Ε.Π.Σ.Α.  στα δημοσιεύματα αυτά  ειπώθηκε χαρακτηριστικά  «ποια site , σιγά μην απαντήσουμε για να τους δώσουμε και αξία».

Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε πρόταση από τον πρόεδρο για ανασχηματισμό του Δ.Σ καθώς και μελών των επιτροπών.  Παρέμειναν στις θέσεις τους οι  Α΄ και Β΄ αντιπρόεδροι κ. Χουλιάρας και Αναστασίου αντίστοιχα. Την θέση του Γ΄ αντιπροέδρου που ήταν κενή μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κάκου 2 μήνες μετά την  εκλογή του, κατέλαβε ο κ. Νικολέτας.

Για την θέση του γενικού γραμματέα ο Γιώργος Λαγούδης αρχικά τόνισε πως θέλει να παραμείνει , για την ίδια θέση ενδιαφέρον  εκδήλωσε ο ειδικός γραμματέας Θανάσης Λαυράνος και ο κ. Παπαχρήστος πρότεινε να γίνει μυστική ψηφοφορία. Ο κ. Λαγούδης αντέδρασε τονίζοντας ότι δεν μπαίνει σε μυστικές ψηφοφορίες και παραιτήθηκε.

Αλλαγές είχαμε και στις επιτροπές της διοίκησης. Ο Χρήστος Παπαχαραλάμπους ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος, ενώ  ο  πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Α. αντικατέστησε τον Γιάννη Μπακέλα από την επιτροπή τύπου και δημοσίων σχέσεων  με τον Βασίλη Δελημάρη.

Agriniopress

PHOTOS