6 Ιουν 2013

Κριτική στην ΕΠΣΝΑ για το καταστατικό

Η «Παναιτωλοακαρνανικη Κίνηση αναγέννησης ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου» επανέρχεται στην κριτική της στην ΕΠΣΝΑ με αφορμή το ζήτημα του καταστατικού ενώ εκτιμά πως «πανικός έχει κατακυριεύσει τη σημερινή Διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, η οποία τρέμει στην κυριολεξία την εκλογική αντιπαράθεση με τα αξιόλογα μέλη της Κίνησής». Αναλυτικά η επιστολή της Κίνησης προς όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού μας η οποία κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους και την ΕΠΣΝΑ.:
«Παναιτωλοακαρνανικη Κίνηση
Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδόσφαιρου»
Μετά την ασφυκτική πίεση που άσκησε επί τρία χρόνια η Κίνησή μας, για την τροποποίηση του αντισυνταγματικού και αντιδημοκρατικού καταστατικού της ΕΠΣΝΑ, πληροφορούμαστε ότι επιτέλους η Διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης.
Εμείς προτείνουμε να αρθούν όλοι οι απαράδεκτοι περιορισμοί που έχουν σχέση με τον τόπο κατοικίας, τις γραμματικές γνώσεις, τη συγκρότηση Προεδρείου κ.λπ., προτείνουμε επίσης την απλή αναλογική ως σύστημα εκλογής των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε., την καθιέρωση τριετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, αντί τετραετούς που ισχύει και οποιαδήποτε άλλη πρόταση κατατεθεί που θα υπηρετεί το δημοκρατικό άνοιγμα του καταστατικού και όλα αυτά με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Ελπίζουμε να μην επαληθευθούν οι πληροφορίες που έχουμε, ότι η σημερινή Διοίκηση ετοιμάζει πρόταση με νέους απαράδεκτους και αντιδημοκρατικούς περιορισμούς σχετικά με τη χρονική διάρκεια συμμετοχής των παραγόντων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΝΑ και το πρωτάκουστο να θέσει ηλικιακό όριο για υποβολή υποψηφιότητας για το Δ.Σ. και το Προεδρείο της ΕΠΣΝΑ. Ο σκοπός είναι προφανής, επιδιώκουν να αποκλείσουν από τις εκλογικές διαδικασίες ανθρώπους με τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνική ζωή, αφού φοβούνται την αναμέτρηση μαζί τους. Τους πληροφορούμε ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν μεθοδεύσουν, όσα εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να βάλουν, οι παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και η επερχόμενη εκλογική τους ήττα είναι αναπόφευκτη.
Τους ενημερώνουμε ότι μια τέτοια προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό, πρώτον γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν θα εγκριθεί από τη γενική συνέλευση και δεύτερον αν μεθοδευθεί, θα προσβληθεί άμεσα στο αρμόδιο Πρωτοδικείο και είναι βέβαιο ότι δεν θα εγκριθεί ως μη νόμιμη και αντισυνταγματική.
Εκτός των άλλων μια τέτοια προσπάθεια καταδεικνύει τον πανικό που έχει κατακυριεύσει τη σημερινή Διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, η οποία τρέμει στην κυριολεξία την εκλογική αντιπαράθεση με τα αξιόλογα μέλη της Κίνησής μας, τα οποία δεν ενδιαφέρονται για καρέκλες, τίτλους και αξιώματα, αφού έχουν αποκτήσει πάρα πολλούς στη ζωή τους και έχουν να επιδείξουν πληθώρα διακρίσεων σ’ όλους τους κοινωνικούς τομείς, ενδιαφέρονται μόνο για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, το οποίο το υπεραγαπούν και επιθυμούν με τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την εθελοντική προσφορά τους, να το βγάλουν από το τέλμα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, εξαιτίας της ανυπαρξίας προτάσεων, έργου και προσφοράς της σημερινής Διοίκησης της ΕΠΣΝΑ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1)  Ζαπαντιώτης Ευάγγελος
2)  Κουτσογιάννης Σπυρίδων
3)  Κωστόπουλος Λεωνίδας
4)  Λιανός Ευάγγελος
5)  Ντάουλας Δημήτριος
6)  Τζωρτζόπουλος Αριστείδης
7)  Χολέβας Νικόλαος

PHOTOS