9 Ιαν 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΜHΓΙΑΝΝΗ (Προπονητή του Αμφίλοχου) ΣΤΟ olatagoal.blogspot.com



Αποκλειστική συνέντευξη στο "όλα τα γκόλ" του προπονητή του Αμφίλοχου Νίκου Μιμηγιάννη


Κύριε Μιμηγιάννη από ποιό έτος είστε προπονητής στον Αμφίλοχο;

Ο Αμφίλοχος δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας σαν αγωνιζόμενη ομάδα για μια πενταετία περίπου. Ανέλαβα την ομάδα στη Γ΄Κατηγορία το έτος 2006. Σήμερα αγωνιζόμαστε στην Α1 ΕΠΣΝΑ κερδίζοντας στα τέσσερα (4) χρόνια τρία (3) πρωταθλήματα.

Ποιος ήταν ο στόχος που είχατε θέσει στην αρχή της περιόδου και αν είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Στόχος της ομάδας για την φετινή περίοδο είναι να λειτουργεί σωστά και ταυτόχρονα να παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν μπορούμε να το κρύψουμε ότι θέλουμε να βρισκόμαστε μέσα στην τετράδα των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να είμαστε μέσα στους παραπάνω στόχους παρόλο τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όπως είναι η έλλειψη γηπέδου που μας αναγκάζει να αγωνιζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας.

Είστε ευχαριστημένος από το υπάρχον έμψυχο υλικό;

Ο σχεδιασμός της ομάδας που ξεκίνησε το καλοκαίρι βασίστηκε σε συγκεκριμένο πλάνο όσο αφορά το έμψυχο υλικό. Πιστεύω ότι η βαθμολογική μας θέση μέχρι τώρα δείχνει ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν μαζί με αυτούς που υπήρχαν φτιάξανε ένα δυνατό σύνολο που λειτουργεί πολύ σωστά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Υπάρχουν ταλέντα στην περιοχή που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω; Αν ναι, τα έχετε εντοπίσει;

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ταλέντα και για να αξιοποιηθούν πρέπει να γίνεται σωστή δουλειά μέσα από τα τμήματα υποδομής που είναι το οξυγόνο για κάθε ομάδα. Δικός μου στόχος είναι να λειτουργήσει ξανά η ακαδημία ποδοσφαίρου του Αμφίλοχου. Ναι, έχω εντοπίσει ταλέντα που μπορούν άνετα να σταθούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες από αυτές που αγωνίζονται τώρα.

Η διοίκηση πόσο κοντά είναι στην ομάδα;

Διοίκηση, προπονητής και παίκτες είναι μια οικογένεια. Τι εννοώ: η σημερινή διοίκηση ξεκίνησε την επαναλειτουργία του ιστορικού μας σωματείου και έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την μέχρι τώρα πορεία του. Εύχομαι και ελπίζω ότι η συμπόρευση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από πού πηγάζουν τα έσοδα του Αμφίλοχου; Οι επιχειρηματίες της περιοχής βοηθούν οικονομικά;

Το μεγαλύτερο όπλο του Αμφίλοχου είναι ο ίδιος ο κόσμος του. Ενας κόσμος που από το υστέρημά του σε τέτοια δύσκολη εποχή προσφέρει χρήματα και βοηθάει στη σωστή λειτουργία της ομάδας.

Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία πιστεύεται ότι θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε οικονομικά μιας και το περιφερειακό πρωτάθλημα απαιτεί πολλά χρήματα για μετακινήσεις, μεταγραφές κ.λ.π.

Για το συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικά αρμόδια είναι η διοίκηση. Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι είναι έτοιμη να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα. Σίγουρα όμως σε αυτή την προσπάθεια σύμμαχός μας θα είναι και πάλι ο κόσμος μας.

Η ομάδα μέχρι σήμερα αγωνίζεται ως γηπεδούχος σε ουδέτερο γήπεδο λόγω των έργων τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδό σας. Πως σας φαίνεται που ένα έργο σαν αυτό παίρνει σάρκα και οστά.

Νομίζω ότι η προσπάθεια που καταβάλλαμε όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε τις ανάλογες προϋποθέσεις ώστε η δημοτική αρχή να αναγκαστεί να δει με άλλο μάτι το κομμάτι του Αθλητισμού. Ετσι προχώρησε στην τοποθέτηση χλοοτάπητα και στην κατασκευή βοηθητικού γηπέδου.

Είδαμε πέρυσι σε γήπεδα όπως της Δόξας Καινουρίου οι φίλαθλοι να αναρτούν πανό και να διαμαρτύρονται για την κατάσταση του γηπέδου και ο Παναιτωλικός να διοργανώνει ημερίδα για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ποια η γνώμη σας για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του νομού μας και ποιος πιστεύεται ότι ευθύνεται;

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομός Αιτ/νίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις κατάταξης όσον αφορά την ανάπτυξη. Μοιραία επηρεάζεται και ο αθλητισμός που βρίσκεται σε τέτοια φθίνουσα πορεία. Υπεύθυνοι είναι πάρα πολλοί, από τους τοπικούς άρχοντες μέχρι την κεντρική εξουσία. Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είναι ντροπή να υπάρχουν ιδιώτες που έχουν σύγχρονα γήπεδα και να μην έχουν οι δήμοι. Δεν γίνεται το 2010 να παίζεται ποδόσφαιρο σε γήπεδα με χαλίκι-ξερά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.-

PHOTOS