5 Σεπ 2011

"Χ" (1-1) ΑΕΜ και Αμφίλοχος

 

Δεν ικανοποίησε η ΑΕΜ στο φιλικό με τον Αμφίλοχο, σήμερα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Αν και ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε αργή ανάπτυξη, οι παίχτες φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό, αλλά και την σκληρή προπόνηση, έκαναν δύσκολα επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Αμφίλοχου και είχαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Είναι φανερό, ότι οι πολλοί νέοι παίχτες ψάχνουν τα πατήματά τους, με αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανίζει ανομοιογένεια. Ευτυχώς, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αργεί και θα δοθεί η ευκαιρία στον Ανδρέα Μαργέλη να δέσει την ομάδα, που φέτος έχει τους παίχτες, που μπορούν να την πάνε ψηλά. Παρόμοια προβλήματα εμφάνισε και ο Αμφίλοχος, που παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου, δημιούργησε τρεις όλες κι όλες φάσεις και ισοφάρισε μ’ ένα τυχερό γκολ στο τέλος του παιχνιδιού.Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά έδειξε και στους δύο προπονητές τις αδυναμίες των ομάδων, που σίγουρα οι δύο έμπειροι τεχνικοί, θα μπορέσουν να διορθώσουν, ώστε οι εκπρόσωποι της Αιτλ/νίας στη Δ΄ Εθνική να πάνε όσο γίνεται καλύτερα.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ΑΕΜ ξεκίνησε δυνατά, πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και στο 5΄ έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση, όταν ο Παπανικολάου έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Κόκκαλη, αυτός βρήκε τον Ξευγένη δεξιότερα, αλλά το μονοκόμματο σουτ του τελευταίου, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κακαρούνας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καρύμπας, κεφαλιά του Ζαχαράκη, λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σιαπάτη.
Στο 20΄ Ο Ζαχαράκης επιχείρησε από δεξιά να αιφνιδιάσει με σέντρα-σουτ τον τερματοφύλακα του Αμφίλοχου, αλλά αυτό σε καλή θέση έδιωξε.
Στο 21΄ Σέντρα του Καρύμπα από αριστερά, ο Κόκκαλης πιεζόμενος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Στο 25΄ ο νεαρός Χαλαζιάς έκανε από δεξιά το μακρινό πλασέ, αλλά ο Σιαπάτης έδιωξε με δυσκολία στη ρίζα του αριστερού του δοκαριού.
Στο 34΄ Ο Καρύμπας έκανε το σλάλομ ανάμεσα σε τρεις παίχτες του Αμφίλοχου, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κόκκαλης έκανε “τσαφ” χάνοντας καλή ευκαιρία.
Στο 36΄ Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Αμφίλοχο, όταν ο Γιάχος βγήκε στην πλάτη της μεσολογγίτικης άμυνα από πλάγια δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Δουλιώτη.
Στο 41΄ Ο Ξευγένης από θέση οφσάιντ έβγαλε την μπαλιά στον Κόκκαλη, που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά.
Στο 42΄ Ο Τσιούης Α. έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, αλλά πρόλαβε ο Χαλαζιάς κι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 45΄ Ο Καρύμπας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ξευγένη, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το1-0.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ανδρέα Μαργέλη ν’ αλλάζει όλη σχεδόν την ενδεκάδα και τον Νίκο Μιμιγιάννη να κάνει επίσης έξη αλλαγές, αλλά η μορφή του παιχνιδιού να παραμένει η ίδια. Η ΑΕΜ έκανε το παιχνίδι, αλλά δεν είχε την τελική προσπάθεια, ενώ ο Αμφίλοχος δυσκολευόταν να περάσει την μπάλα μπροστά.
Στο 55΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αμφίλοχου, ο Νάκος έκανε διαγώνιο συρτό σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 70΄ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν ο νεαρός Αλπέτζος, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο Σιαπάτης με τα ακροδάχτυλα, έστειλε την μπάλα να βρει τη συμβολή των δοκαριών του και οι αμυντικοί του να διώχνουν μακριά.
Στο 71΄ μακρινό σουτ του Λιάρου έξω από την περιοχή, απέκρουσε τοποθετημένος σωστά ο Σιαπάτης.
Στο 81΄ ο Μάνθος εκτέλεσε από μέση απόσταση και αριστερά ένα ψηλοκρεματό φάουλ, ο νεαρός Μαυρογιάννης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, που του έφυγε από τα χέρια, χαρίζοντας στον Αμφίλοχο το 1-1.
Στο 84΄ ο Σώκος από θέση χαφ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή έκανε ωραίο πλασαριστό σουτ, που πέρασε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμφίλοχου.
Στο 88΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ να πάρει την νίκη, όταν σε κόρνερ του Νάκου από δεξιά, ο Πασπαλιάρης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αμφίλοχου.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαρμπαρούσης, Δενδρινός, Πασπαλιάρης, Χαλαζιάς, Ζαχαράκης, Τσάμης, Καρύμπας, Κόκκαλης, Ξευγένης, Παπανικολάου. Στο 44΄ ο Κλάδος αντικατέστησε τον Δενδρινό που είχε ένα ελαφρύ τραυματισμό στον αστράγαλο. Στο 46΄ μπήκαν οι: Χρήστου(Τ), Λιάπης, Νάκος, Κολοβάκης, Καβαλιέρης, Μπαλαούρας, Σώκος, Λιάρος και αργότερα έπαιξαν και οι: Νούλας(σε δοκιμή από τις Ελπίδες Αγρινίου), Αλπέτζος και Μαυρογιάννης(Τ).
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ: Σιαπάτης, Γιάχος, Ζιγκήρης, Κακαρούνας, Μητσιόπουλος, Καρτσακλής, Τζαμαλής, Τριφέρης, Βαϊνάς, Τσιούνης Α., Τσιούνης Π. Στο 46΄ μπήκαν οι: Παναγιωτόπουλος, Αγγέλης, Βούρτσας, Μπαρμπαρούσης, Λιανός, Ράπτης και Μάνθος και αργότερα έπαιξαν και οι: Τσοπλάκος, Χρυσούλης, Τσίρκας.
 

PHOTOS