8 Οκτ 2014

Εννέα καινούριοι πέντε παλιοί ..

Ο Νίκος Μιμηγιάννης ήταν ο πρώτος προπονητής που νωρίς – νωρίς αποτέλεσε  παρελθόν από το πάγκο της ομάδας του, Δόξας Καινουρίου. 

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με την… συνήθεια να την πληρώνει πρώτα απ’  όλους ο προπονητής, διότι ο Μιμηγιάννης ήταν αυτός που αποχώρησε και η ομάδα είχε κάνει τα πάντα μήπως τον μεταπείσει. Στην Α΄ ΕΠΣΝΑ υπάρχουν ακόμα 13 ομάδες εκ των οποίων οι πέντε έχουν διατηρήσει τους περσινούς τεχνικούς τους (φώτο) και οι υπόλοιπες (όπως και το Καινούριο) το καλοκαίρι επέλεξαν νέο προπονητή.
Στους παλιούς πρώτα απ’ όλους θα αναφερθεί ο Δημήτρης Θεοδοσίου του Ομήρου, κι αυτό επειδή η ομάδα δεν πέτυχε τον ανώτερο στόχο της ανόδου,  αλλά έμεινε ακλόνητος στη θέση του. Επίσης άξια αναφοράς η παραμονή του Ανδρέα Κονδύλη στον πάγκο της Φλόγας Παλαιομάνινας. Σ’ αυτή τη περίπτωση έχουμε έναν επιτυχημένο προπονητή που οδήγησε την ομάδα σε δύο συνεχόμενες ανόδους, ωστόσο σπάνια οι Διοικήσεις κρατούν τον ίδιο τεχνικό όταν βρεθούν σε μεγαλύτερες Κατηγορίες και περισσότερο με απόκτηση ποδοσφαιριστών που διαθέτουν «βαρύ» βιογραφικό. Οι άλλοι τρεις που φέτος συνέχισαν στις ομάδες τους είναι παίκτες – προπονητές. Ο Περικλής  Παπαποστόλου, ο οποίος  έχει βάλει καλή σειρά στο Αντίρριο και αναδεικνύει συνεχώς παίκτες,   ο Βασίλης Παστρωμάς (με την συμβολή του Γιώτη Βάρρα) που πέρσι οδήγησε τη Σταμνά στη μεγαλύτερη διάκρισή της και ο Ανδρέας Καλαβριζιώτης με την καλή «χημεία» που έχει βρεθεί στον Προμηθέα.
 
Το καλοκαίρι αυτό ανέλαβαν  τις ομάδες τους εννέα προπονητές. Στην ΑΕΜ που υποβιβάστηκε έγινε το εγχείρημα με έναν πολύ νέο προπονητή, τον Θόδωρο Λαυράνο, μόλις στο δεύτερο χρόνο της προπονητικής του ιδιότητας.  Στον  επίσης υποβιβασμένο από τη Γ΄Εθνική Άρη Αιτωλικού κλήθηκε ο Γιώργος Ζήκος, παλιά… καραβάνα της ομάδας, να «συμμαζέψει» τα πράγματα που είναι ρευστά. Στη Ναύπακτο η αλλαγή Διοίκησης οδήγησε στο ερχομό του Σταύρου Σταύρου, ο οποίος μάλλον αδικούνταν με την μη επιλογή του  από ομάδες της περιοχής εδώ και μερικά χρόνια. Στο Παναιτώλιο ο  Κώστας Τάκος διαδέχθηκε τον Γιώργο Γιάκο, ο οποίος έφυγε απρόσμενα και πήγε στον Ν. Θέρμιο Απόλλωνα σε μια περίοδο που φαίνονταν ότι θα παίξει στη Β΄Κατηγορία ξανά. Στο Δοκίμι επιλέχθηκε ο Πάνος Τούρκας, που δεν τα κατάφερε πέρσι στο Λουτρό κι αφού είχε αποχωρήσει ο επιτυχημένος Λαυράνος. Στο Αγγελόκαστρο έκανε αίσθηση που αρχικά δεν συνέχισε ο Ανδρέας Τσιλίκας και κατόπιν που πραγματοποιήθηκε  συνεργασία με τον Χρήστο Βασιλείου. Στην νεοφώτιστη Ακαδημία τη σκυτάλη από τον Κ. Ξηρό (που την ανέβασε) πήρε ο Γιώργος Καραπαπάς, ενώ στο Καινούριο μετά τον Μιμηγιάννη είναι πάλι στο… ψάξιμο.

Εφημερίδα «Συνείδηση» - Γιώργος Παπαϊωάννου

Αναδημοσίευση από www.sportait.gr

 
 

PHOTOS