8 Ιουν 2011

Cristiano Ronaldo

cristiano
Με αφορμή τα 40 του γκολ στο Ισπανικό Πρωτάθλημα κάνουμε ένα αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή που λατρεύουμε να μισούμε.


Η αρχή
Από μικρός φαινόταν ότι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα 8 του από την ομάδα της πόλης του, την Andorinha, ενώ σε ηλικία 10 ετών πήρε την πρώτη του μεταγραφή στη Nacional Madeira. Εκεί ήταν που τον ανακάλυψε η Sporting Λισαβόνας και τον απέκτησε το 1997, σε ηλικία 12 ετών.


Αυτή ήταν και η κίνηση που έκρινε την καριέρα του. Η απόφαση δηλαδή να ενσωματωθεί στις περίφημες ακαδημίες των «λιονταριών» που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει παίκτες όπως οι Luis Figo, Ricardo Quaresma, Joao Moutinho, Nani, Miguel Veloso κ. ά. Εκεί ο Cristiano αναπτύχθηκε ποδοσφαιρικά και έφτασε να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ακαδημίας, κερδίζοντας με το σπαθί του μια θέση στην πρώτη ομάδα το 2001, σε ηλικία 16 ετών.
Μόλις 25 ματς πρόλαβε να αγωνιστεί στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί έτυχε να τον ανακαλύψει ο Sir Alex Ferguson. Και λέμε έτυχε, γιατί η μεταγραφή του στη Manchester United δεν έγινε μέσω scouting, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σκωτσέζου τεχνικού από ένα φιλικό ματς εναντίον της μετέπειτα ομάδας του, στο οποίο έκανε «γιο-γιο» την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».

Cristiano Ronaldo Manchester United
Η καταξίωση
15 εκατομμύρια ευρώ! Τόσα πλήρωσε η United για να τον αποκτήσει μόλις στα 18 του. Η πίεση μεγάλη για αυτόν. Κι έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Ferguson του έδωσε τη φανέλα με τον αριθμό 7, που είχαν φορέσει στο παρελθόν θρύλοι της ομάδας όπως ο George Best, o Eric Cantona και ο David Beckham. Τόσο πολύ πίστευε στο ταλέντο του ο έμπειρος προπονητής. Ίσως τελικά είναι καταραμένο αυτό το νούμερο, αφού όλοι οι παραπάνω είχαν ένα θέμα με την συμπεριφορά τους…
Στο Manchester, ο Cristiano ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έφτασε να θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (πριν κάνει την εμφάνισή του ο Lionel Messi). Υπό την καθοδήγησή του η ομάδα έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία της. Τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο κύπελλα και το Chamions League τη σεζόν 2007-08, η οποία ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του με 42 goal σε 49 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (μέχρι φέτος που έσπασε κάθε ρεκόρ με 53 goal σε 54 εμφανίσεις). Αυτά του τα επιτεύγματα του έδωσαν και τη Χρυσή Μπάλα για το 2008.
cristiano_ronaldo

Τα 94 εκατομμύρια
Το 2009 επιστρέφει στην προεδρία της Real Μαδρίτης ο Florentino Perez, με ένα και μοναδικό σκοπό. Να δημιουργήσει νέα φουρνιά “galacticos”! Έτσι, έρχεται στη Μαδρίτη πρώτα ο Kaka, έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια ο Ronaldo, έναντι του ποσού ρεκόρ των 94 εκατομμυρίων.
Η πρώτη του χρονιά ήταν απογοητευτική, αλλά ήταν σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο της Real που έπαιζε άθλια! Για αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκε ο Jose Mourinho ώστε να μεταμορφώσει και την ομάδα και τον Πορτογάλο αστέρα. Mission accomplished, που λένε και στο Ελλάντα… Ο Special One, μπορεί να μην πήρε ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το Champions League, αλλά κατάφερε να κοντράρει στα ίσια την (ίσως) καλύτερη ομάδα όλων των εποχών (Barcelona) και βοήθησε τον Ronaldo να σπάσει κάθε ρεκόρ σκοράροντας 53 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Κι αν δεν τελείωνε το ισπανικό πρωτάθλημα ακόμα θα έβαζε…


Ο μοντελοπνίχτης και το μωρό!
Όπως κάθε γνήσιος ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του, ο Πορτογάλος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα διεθνή ΜΜΕ με τα καμώματά του και τις σχέσεις του. Gemma Atkinson, Paris Hilton, Kim Kardashian είναι μόνο λίγες από τις διάσημες που φημολογείται πως έχουν περάσει από το κρεβάτι του, ενώ το τελευταίο διάστημα διατηρεί σχέση με την Ρωσίδα Irina Shayk.

ronaldo-

Τέλος, ο super star της Real είναι πατέρας ενώ μικρού ονόματι Cristiano, χωρίς ποτέ να έχει γίνει γνωστό ποια είναι η μητέρα! Τον μικρό έχει αναλάβει να μεγαλώσει η μητέρα του μαζί με τις αδερφές του.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ…
Κι όμως, όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι, όσα μαγικά κι αν έχει κάνει και όσα γκολ κι αν έχει βάλει ή θα βάλει στο μέλλον, στους Έλληνες φιλάθλους θα μείνει πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη η στιγμή μετά τη λήξη του τελικού του Euro 2004. Η Ελλάδα κατακτά το τρόπαιο και ο 19χρονος Cristiano ξεσπά σε κλάματα. Δεν τον χάλασε…
Λευτέρης Θωμάς Πηγή http://www.boyz.gr/

παρακατω wallpapers c.r










PHOTOS