7 Νοε 2014

Κύπελλο - Πρόκριση για την Φλόγα.

Νικος Μιμηγιαννης
Μιμηγιάννης: “Με σκληρή δουλειά μπορούν να γίνουν όλα”
Η Φλόγα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας την ΑΕΜ, μετά το υπέρ της 3-0 και ένας από τους βασικούς στυλοβάτες αυτής της επιτυχίας, είναι ο Νίκος Μιμηγιάννης. Το Agrinio-Sports μίλησε με τον προπονητή των νεοφώτιστων στην Α΄ Κατηγορία και αυτός μας μίλησε για αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν την ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

-Η ομάδα σου έπαιξε πολύ καλά και πήρε μια ιστορική πρόκριση μέσα στην φυσική της έδρα…
“Κοιτάξτε να δείτε. Είναι μειονέκτημα μας ότι παίζουμε τα παιχνίδια πρωταθλήματος στο Δοκίμι. Θα ηταν διαφορετικά τα πράγματα αν παίζαμε στην φυσική μας έδρα. Ήταν ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Δώσαμε την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Πιστεύω βάσει εικόνας τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά, παρόλο που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής και έφτασαν σε αυτή τη δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο”.
-Η ομάδα δείχνει καλύτερη από τότε που πήγες σε αυτήν…
“Το θέμα είναι ότι δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις και προσπαθούμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα. Δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες που έχουμε και έχουμε αρχίσει να βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, όλα όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Τα παιδιά έχουν την ποιότητα και την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει το σύγχρονο ποδόσφαιρο”.

-Πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειρίζεται ένα τόσο μεγάλο ρόστερ όσο αυτό της Φλόγας;
“Εγώ πιστεύω ότι για να διαχειριστεί ένας προπονητής ένα τέτοιο υλικό, πρέπει να είναι δίκαιος. Το μυστικό σε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ, είναι ο προπονητής να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους παίκτες που διαθέτει σε ένα ρόστερ τόσο μεγάλο. Πιστεύω ότι αν ο προπονητής δείχνει ότι είναι δίκαιος, ο κάθε παίκτης θα είναι έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό”.

-Στην ομάδα βλέπουμε και περισσότερα τρεξίματα σε σχέση με προηγουμένως…
“Όπως είπα και προηγουμένως, προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και τα τρεξίματα. Θέλουμε ακόμη χρόνο, δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε από τη νίκη με την ΑΕΜ. Αυτά τα ματς είναι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, έχουμε χρόνο μπροστά μας και πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς, όσο περνά ο καιρός”.

-Πιστεύεις ότι η ομάδα σου έχει τις δυνατότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο;
“Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν θα τα καταφέρουμε, θα το δούμε στο τέλος”.

-Τέλος, η Φλόγα έχει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι μπροστά της, το Σάββατο…
“Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να διαχειριστούμε καλά την κούραση που θα έχουν κάποια παιδιά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το παιχνίδι του Σαββάτου”

PHOTOS