19 Ιουλ 2023

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Τι ισχύει για τις Β’ ομάδες των σωματείων στο Τοπικό πρωτάθλημα.⚽

Η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται γνωστό το τι ακριβώς θα ισχύει για τις Β’ ομάδες των σωματείων που θα μετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης και το καθεστώς που θα διέπει την λειτουργία αυτών των ομάδων.

Οι Β’ ομάδες των σωματείων που ανήκουν στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑ χωρίς να έχουν δικαίωμα ανόδου και μεταξύ των άλλων σε αυτές θα μπορούν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 21 ετών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας:

«Σας γνωρίζουμε ότι ερασιτεχνικά σωματεία που μετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα της Ε.Π.Ο. και τα τοπικά πρωταθλήματα της Ενώσεως, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν εφάπαξ και ενιαία συμμετοχή β’ ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της Ενώσεώς μας.

Η β’ ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα ανόδου και αν την ίδια χρονιά υποβιβαστεί η κύρια ομάδα στην ίδια κατηγορία, τότε η β’ ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στη β’ ομάδα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές μέχρι 21 ετών (για την φετινή περίοδο οι γεννηθέντες το 2003 και μεταγενέστερα) και έχουν φυσικά συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Μέχρι 5 ποδοσφαιριστές της β’ ομάδας μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα με την κύρια και την β’ ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα πρέπει να δηλώνονται πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η λίστα αυτή μπορεί να τροποποιείται.

Στην περίπτωση αυτή ισχύει ο κανονισμός ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αγωνίζεται σε 2 αγώνες αν η ώρα λήξης του 1ου και η ώρα έναρξης του δευτέρου είναι μικρότερη των 48 ωρών.

Η β΄ ομάδα πρέπει να έχει προπονητή διαφορετικό από τον προπονητή της κύριας ομάδας.

Η β΄ ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο της Ενώσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό β΄ ομάδων (σωματεία) από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο.».

Source: agriniara.gr

 

PHOTOS