8 Φεβ 2022

«Έφυγε» ο Χρήστος Καραγκούνης – Από τους σπουδαιότερους αμυντικούς στην ιστορία του Αμφιλόχου.

Χρήστος Καραγκούνης

Θλίψη έχει προκαλέσει στους φίλους του Αμφιλόχου αλλά και του τοπικού ποδοσφαίρου γενικότερα, η είδηση του θανάτου του Χρήστου Καραγκούνη, ενός εκ των σπουδαιότερων αμυντικών στην ιστορία της ομάδας της Αμφιλοχίας.

Ο Χρήστος Καραγκούνης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, σε ηλικία 70 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν.

Ένας από αυτούς είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου «Αμφιλοχία(ς) Αμφίλοχος, μία πόλη, ένας θρύλος», Πάνος Τριανταφύλλης.


Ο κ. Τριανταφύλλης αποχαιρέτησε τον Χρήστο Καραγκούνη με την ακόλουθη ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας έφυγε σήμερα ο συμπατριώτης μας Χρήστος Καραγκούνης σε ηλικία 70 ετών. Όσοι τον γνώρισαν και τον ζήσανε μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Ο Χρήστος Καραγκούνης υπήρξε αξιόλογος ποδοσφαιριστής του Αμφιλόχου και υπέροχος άνθρωπος, ένας σεμνός χαρακτήρας και μία συμπαθητική φυσιογνωμία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων αυτών που τον γνώρισαν. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αμφιλόχου από το έτος 1966 έως και το 1979 αγωνιζόμενος στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ομάδας του Γ.Φ.Σ Αμφίλοχος στην Γ΄ Εθνική κατά την αγωνιστική περίοδο 1978/79. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Ζαπαντιώτη, ο Χρήστος Καραγκούνης υπήρξε εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του Αμφιλόχου.

Καλό ταξίδι Χρήστο, ο Θεός να αναπαύσει την καλή ψυχή σου.

Χρήστος Καραγκούνης – Αμφίλοχος
Φωτογραφία 1968 του Αμφιλόχου. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: «Γάλλος», Χρήστος Καραγκούνης, Ανδρέας Λίντας, Σωτήρης Ζαπαντιώτης, Ηλίας Καλογερογιάννης, Ανδρέας Τριανταφύλλης, Βασίλης Καρακώστας. Καθήμενοι: Γιώργος Νάκας, Νίκος Φονιάς, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Τσούμας και ο Κώστας Τέλωνας».


Source: karvasaras.gr





PHOTOS