28 Ιουλ 2011

Στην αντεπίθεση Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου

Οι πρώτες αποφάσεις των ποδοσφαιρικών Αρχών βγήκαν με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα να είναι τα πρώτα "θύματα". Διαβάστε όλο το χρονικό την υπόθεσης στο Sport24.gr και το τι μέλλει γενέσθαι.
Από το ξεκίνημα της εβδομάδας περιμέναμε πως θα είχαμε εξελίξεις όσον αφορά τις ομάδες στις οποίες ασκήθηκε δίωξη από τις αθλητικές Αρχές, καθώς τα περιθώρια στενεύουν και κάποια στιγμή έπρεπε να βγουν αποφάσεις.

Το "μπαμ" έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 05:00 το πρωί, με την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague να στέλνει στη δεύτερη κατηγορία Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου
Τα ξημερώματα λοιπόν σας ενημερώσαμε για τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων που θέλουν τις δυο ομάδες να υποβιβάζονται και τους κυρίους Αχιλλέα Μπεο και Μάκη Ψωμιάδη να καταδικάζονται με βαριές καμπάνες τόσο σε χρηματικό κόστος όσο και σε αθλητικό, αφού ουσιαστικά παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Για τον Ολυμπιακό Βόλου τα πράγματα είναι απλά. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα ασκήσουν έφεση και όλοι ελπίζουν πως θα αλλάξει η απόφαση και η ομάδα θα παραμείνει στην Superleague. Όσον αφορά τη συμμετοχή του Βόλου στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αυτή δεν κινδυνεύει, από τι στιγμή που δεν έχει τελειώσει τελεσίδικα τίποτα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Βόλου κ. Γιώργος Τόρης σε σύντομη δήλωση του από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται η ομάδα για το παιχνίδι με τη Ντιφερντάνζ, αποκάλυψε πως θα φτάσει μέχρι και το CAS σε περίπτωση που ο Βόλος δεν δικαιωθεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Και η Καβάλα στο CAS

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Καβάλας κ. Σταύρος Ψωμιάδης δήλωσε πως και η δική του ομάδα θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στην Superleague. Αυτό θα γίνει είτε μέσω της ελληνικής δικαιοσύνης, είτε μέσω του CAS, στο οποίο θα προσφύγουν αν δεν δικαιωθούν εντός των συνόρων.

Τέλος να αναφέρουμε πως η όλη υπόθεση έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, αφού και τα ξένα ΜΜΕ ασχολούνται με τις εξελίξεις. Διαβάστε αναλυτικά στο Sport24.gr πως αντιμετωπίζουν το θέμα.

Για το θέμα αναφέρθηκε και ένας εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ Καβάλα, κ. Χρήστος Στάθης, ο οποίος τόνισε πως ελπίζει ότι η έφεση θα γίνει δεκτή.

PHOTOS